• fethiye
  • fethiye ruine
  • P1010013
  • P1010197
Afdrukken

Droomreis

Welkom op de website van Turkse Droomreis!

Is het altijd al uw droom geweest om op vakantie te gaan met een klein groepje mensen waarbij u veel invloed heeft op het programma?

Wij bieden u de volgende mogelijkheden:

- Fietsvakantie

- Wandelvakantie

- Reizen met begeleiding

- Onze appartementen huren

Fietsvakantie

Fethiye is een uitgelezen plek om de omgeving te verkennen met de fiets. Het is mogelijk om met een racefiets of met een mountainbike door de bergen te trekken. Maar wanneer u niet houdt van het beklimmen van steile bergen, dan is het in Fethiye ook een genot om op vlak gebied te fietsen. Fethiye is namelijk een plaats die in een kom van bergen ligt. Binnen die bergkom zijn er kilometers lange fietstochten mogelijk waar de wegen vlak blijven. Het is een bijzondere ervaring om op vlak gebied te fietsen met het uitzicht op de besneeuwde bergen.

In de bergkom zijn er veel tuinderijen waar u fruit en groente kunt kopen. U fietst langs moskeeën en door kleine dorpjes. Het is erg mooi om een fietstocht te maken langs het strand  en de boulevard.

U kunt één van onze appartementen huren en dan onze fietsen erbij huren. Ons strandhuis bevindt zich in het vlakke gebied. Ons berghuis ligt in de hoogte en vooral het laatste stukje is een steile klim. Het is leuk om de omgeving zelf te ontdekken. We kunnen ook met een kleine groep een fietsvakantie organiseren. In overleg met elkaar kunnen we  een mooi programma vaststellen.

Een reis gaat bij ons al door als er 4 personen meegaan. Bij een grotere groep worden er huisjes in het complex bij gehuurd. En die zijn net zo groot als ons huis.

Fiets1

Fiets2

Fiets3

 

Wandelvakantie

Wilt u graag door de prachtige natuur van Turkije wandelen, maar niet met zware bagage op uw rug? En wilt u graag met een klein groepje op pad? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Overdag kunt u heerlijk gaan wandelen. Wij brengen u 's ochtends naar de startplaats en halen u 's middags weer op. Thuisgekomen staat het eten klaar en kunt u 's avonds zwemmen in het grote zwembad wat zich vlak voor het huis bevindt. U kunt ook naar het strand gaan wat heel dichtbij is.

Vlakbij ons berghuis begint het lange afstandswandelpad "The Lycian Way". Het loopt van Fethiye tot Antalya en is 509 kilometer lang. Op "The Lycian Way" loopt u veel door de bergen met een uitzicht op de Middellandse Zee waarin zich mooie eilandjes bevinden. Het is vooral de eerste helft van dit langeafstandspad dat u vanuit ons huis kunt lopen. In dit deel van Turkije woonden 5000 jaar geleden de Lyciërs. Ze hebben helaas niets op schrift nagelaten, maar er zijn wel prachtige rotsgraven bewaard gebleven. Turkije is nog steeds druk bezig om door opgravingen meer van het verleden te vinden uit de periode van de lyciërs en uit het oude Griekse en Romeinse Rijk.

lycianway

Naast de Lycische wandelroute zijn er ook nog andere mooie rondwandelingen mogelijk langs oude steden en door de bossen en de bergen.

Hoeveel en hoe vaak u wilt wandelen, kunt u zelf aangeven. Wilt u tussendoor een excursie naar een mooie plek om die te bezichtigen, dan is dat geen probleem. En tussendoor een paar rustdagen om lekker te zwemmen en te lezen is wellicht een welkome afwisseling.

P1010013a

P1000925a

 

Reizen met begeleiding

Wanneer u behoefte heeft aan begeleiding bij het reizen, dan kunnen wij u die begeleiding bieden. Wanneer u bijvoorbeeld slecht ter been bent, of een andere handicap heeft en het zou niet mogelijk zijn om alleen op vakantie te gaan, dan kunnen wij er voor zorgen dat u nu wel kunt gaan. Enige zelfredzaamheid is echter wel vereist. Als het nodig is kunnen we afspreken om u vanaf uw huis naar het vakantieadres te begeleiden. Aldaar kunnen we alles verzorgen, zoals de maaltijden en de rondleidingen. Achteraf kunnen wij u weer terug naar huis brengen.Centraal staat waar uw belangstelling naar uit gaat. Turkije heeft zo veel te bieden! Bent u geïnteresseerd in cultuur, natuur, religie, leuke oude stadjes met kleine winkelstraatjes, strand of bergen? Het is er allemaal.

Bij ons gaat de reis al door als er 4 personen mee gaan. Is er een grotere groep van ongeveer 6 personen, dan gaat er een Nederlands sprekende tolk mee die veel kennis heeft van het land en die ons in contact kan brengen met de bewoners van dit prachtige Turkse land.

We gaan samen excursies maken naar mooie bezienswaardige plekken. Op bepaalde dagen kunt u kiezen uit verschillende activiteiten en er zijn dagen dat u zelf ergens heen kunt gaan en dan brengen wij u er naar toe.

Onze appartementen huren

Wanneer er geen georganiseerde reizen zijn dan kunnen onze appartementen ook gehuurd worden. Bij tijdstip en prijzen ziet u precies hoe dat in zijn werk gaat. Bij beschikbaarheid zijn de groene dagen nog vrij om de appartementen te huren.